top of page
DSC_7653.jpg

Tapahtuman taustaa

Toukokuussa 2022 Lumimuutos Osuuskunta osti käytöstä poistetun ja purku-uhan alla olleen Tietäväisen koulun Tohmajärveltä. Entisen lukion tilat ovat siitä lähtien palvelleet Lumimuutoksen kalastusperinteiden ylläpitoa. Kouluun on lisäksi perustettu Lumimuutoksen osuuskirjasto, jossa on kattava kokoelma luontoa, alkuperäiskansojen asioita, perinnetietoa ja kulttuuriperintöä käsittelevää kirjallisuutta. Entisen koulun tiloissa sijaitsee myös Lumimuutoksen arkisto, jonne on koottu perinnetietomateriaaleja, joita on taltioitu yli 20 vuoden jaksolla tehtyjen kenttätöiden aikana arktisella alueella ja havumetsävyöhykkeellä. 


Samanaikaisesti koulua on remontoitu ja kunnostettu Suomen ensimmäiseksi Ennallistamiskeskukseksi (”Rewilding Center”). Keskus tarjoaa puitteet luonnon ennallistamista ja siihen liittyviä kokonaisuuksia käsittelevien työpajojen, luentojen, kurssien, taidenäyttelyiden, elokuvanäytösten, elävän musiikin ja moninaisten muiden kulttuuritapahtumien järjestämiselle. 


Lumimuutos Osuuskunta hakee apurahaa kesäkuussa 2023 ennallistamiskeskuksella järjestettävän monitaiteisen tapahtuman kuluihin. Tapahtumapäivän aikana yleisö pääsee pohtimaan kysymyksiä ihmisen ja luonnon suhteesta, luonnon ennallistamisesta sekä kulttuuriperinnön merkityksistä niin kokemalla ja tekemällä taidetta kuin osallistumalla keskusteluihin. Tapahtuma juhlistaa samalla keskuksen avautumista pohjoiskarjalaiselle yleisölle. Tapahtumapäivä on ensimmäinen keskuksessa järjestettävä, laajemmalle yleisölle avoin kulttuuritapahtuma, jonka kautta ennallistamiskeskus pyrkii vakiinnuttamaan asemaansa alueen yhteisenä kulttuurikeitaana. 

Call 

123-456-7890 

Email 

Follow

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page