top of page

Eero Murtomäen juhlanäyttely TohmajärvelläEero Murtomäki on mustasaarelainen kirjailija sekä yksi Suomessa pisimpään toimineista luontokuvaajista. Luonnon tinkimätön puolustaja on palkittu kotimaassa ja maailmalla. Hänen uransa pitää sisällään useita luontokirjoja, elokuvia sekä luonnonsuojelutyötä.

Jo 1960-luvulla Murtomäki kritisoi kirjassaan Suo elää laajoja suo-ojituksia. 1970-luvulla käynnistynyt pitkäjänteinen suojelutyö merikotkan tilanteen korjaamiseksi on johtanut menestystarinaan, jossa tämä rannikoidemme mahtilintu on toipunut pahimmasta aallonpohjastaan.

​Siivekkäitä saalistajia on vastikään 80 vuotta täyttäneen Murtomäen juhlanäyttely, joka on esillä Tohmajärvellä Lumimuutos Osuuskunnan tiloissa osoitteessa Asemantie 35 B syyskuun loppuun saakka.

​"Kun minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä valokuvanäyttely valitsemastani aiheesta tai teemasta, päädyin petolinnuista kuvaamiini väridiapositiiveihin. Olin käyttänyt niitä vain lehtiartikkeleissani ja kirjoissani tekemättä koskaan suurennoksia näyttelyihin. Useimmat otoksista ovat 1960-luvulta ja esittävät silloin yleisen käytännön mukaisesti piilokojuista kuvattuja lintuja pesäpaikoillaan."

Näyttely on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-15. Vapaa pääsy.

Ruokalan puolella on lisäksi esillä ekologi Antoine Schererin luonnon ennallistamista monista eri näkökulmista tarkasteleva valokuvanäyttely Boreal Rewilding.

Kalakauppa on avoinna näyttelyiden kanssa samoilla aukioloajoilla, eli ma-to klo 10-15. Tarjolla on purkkimuikkuja, pakasteena kalamassaa, kalamakkaraa ja muikkuja, sekä saatavuuden mukaan vaihtelevasti tuoretta, rysillä Kangasvedestä pyydettyä kalaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Comments


bottom of page