top of page

Kesän avaus 31.5. TohmajärvelläTervetuloa juhlistamaan kesän alkua Lumimuutos Osuuskunnan kanssa esittävän taiteen merkeissä!

Vanhan Tietäväisen koulun ympäristössä päästään laulaja-lauluntekijä Jukka Takalon ja tanssitaiteilija Heli-Maria Latolan ”Suomaan matkatoimiston” järjestämälle retkelle nimeltä Keveitä syntyjä Karjalassa. Tohmajärvellä 31.5. esitettävä teos on demo-versio kesällä valmistuvasta Suomaan matkatoimiston Koitajoen Karjala -esityksestä. Teosta on työstetty Lumimuutos Osuuskunnan taiteilijaresidenssissä keväällä 2024. Esitys pidetään ulkona, eli pukeudu sään mukaan.

Ennen esitystä voi tulla piipahtamaan kahvilla, kalakaupoilla, kirppiksellä sekä taidenäyttelyissä Lumimuutoksen tiloissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma

klo 14-17: Avoimet ovet Lumimuutos Osuuskunnan tiloissa:

  • Kahvila: kalaherkkuja ja muita leivonnaisia

  • Tuoretta kalaa myynnissä

  • Valokuvanäyttelyt: Eero Murtomäki – Siivekkäitä saalistajia & Antti Leinonen - Karhu

  • Kirppis

klo 17: Jukka Takalo & Heli-Maria Latola – Suomaan matkatoimisto: Keveitä syntyjä Karjalassa

SUOMAAN MATKATOIMISTO: KEVEITÄ SYNTYJÄ KARJALASSA

Emme tiedä kuka loi luonnon tai ihmisen, vai loiko kukaan. Saattaa olla että nämä tässä ovat Aatami ja Eeva tai Barbie ja Ken, ja tämä paikka on paratiisi.

Saattaa olla että se oli Eeva, joka ei puraissut omenaa, mutta löysikin puun juurelta lankakerän. Siihen lankakerään oli kietoutunut kaikki se mitä me ihmiset tiedämme. Koko yhteisen mielikuvituksen verkko.

Tuhat vuotta myöhemmin ainoana merkkinä suurenmoisesta sivilisaatiosta suolta löytyy kalaverkko ja sup-lauta.

Tervetuloa Suomaan matkojen järjestämälle retkelle.

Suomaan matkat on taiteellinen matkatoimisto, joka järjestää matkoja lähiluontoon ja samaan aikaan pyrkii hidastamaan ajan pyörää ja pelastamaan maailman, vaikka sydän tai hehtaari kerrallaan.

Matkalla mukana tanssitaiteilija Heli-Maria Latola ja laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo.

Comments


bottom of page