top of page

Talvinuottaaja Karoliinan tarina esillä naistenpäivänä Ylellä ja kansainvälisesti


Naiset ovat kalastuksen saralla harvinaisuuksia - kestävää pienkalastusta harjoittavista ammattikalastajista Suomessa vain muutama prosentti on naisia. Samalla naisten keskeinen rooli kalataloudessa jää usein piiloon.


Meidän Karoliina Lehtimäen kaima, ammattikalastaja Karoliina Kääpä Päijänteeltä kertoi taannoin Ylelle: "Eihän mua oteta vieläkään tosissaan, että 'ai sinäkin oot siellä kalassa mukana'. Ajatellaan vaan, että mä oon se hymyilevä tyttö kalatiskillä myymässä, että kala käy kaupaksi. Sitten kun alan kertoa, että mistä se tulee ja miten, niin kyllä moni jää kuuntelemaan. Mutta joskus kyseenalaistetaan hyvin voimakkaasti."


Onkin erityisen hienoa, että juuri eilisenä naistenpäivänä niin Yle kuin Euroopan pienkalastajien järjestö LIFE (Low Impact Fishers of Europe) tekivät vaikuttavat jutut, joissa avataan Karoliina Lehtimäen erityislaatuista matkaa ammattikalastajaksi sekä pureudutaan Puruveden talvinuottaukseen ja sen haasteisiin.


Ylen juttu on luettavissa täällä ja TV-uutisten pätkä katsottavissa täällä (kohdasta 17:38 alkaen). LIFE:n haastattelu löytyy täältä.


Helmikuussa saimme osuuskuntaamme Karoliinan lisäksi toisen naiskalastajan, Minna Kutvosen Värtsilästä, joka pyytää kalaa Sääperistä ja osallistuu kalankäsittlyyn ja -myyntiin. Lämpimästi tervetuloa joukkoon Minna!Comentários


bottom of page